7 sfaturi pentru curatarea casei tale

 

Știm deja că stilul de viață modern te face să fii mereu pe fugă și să ai o mulțime de lucruri de făcut. Cu toate astea, vrei să ai o casă ordonată și curată în care să te relaxezi după o zi grea. Ți-am pregătit 7 sfaturi care să te ajute să faci curățenie ca un multicleaner adevărat în casă și să ai o locuință mai ordonată care să fie în același timp și sănătoasă. 

1. ÎNAINTE SĂ TE APUCI DE CURĂȚENIE: ECHIPEAZĂ-TE CU MAI MULȚI SACI DE GUNOI, O LAVETĂ DE PRAF ȘI UN COȘ DE RUFE

Ok, acum începe prin a te scăpa de toate obiectele inutile în câte un sac de gunoi selectându-le în funcție de material: hârtii, ambalaje din plastic și tot ce nu își are locul în casă și nu poate fi donat sau refolosit. Apoi pune toate hainele de prin casă în coșul de rufe, șterge praful de pe toate piesele de mobilier și ești pe final: acum ai o casă curată și organizată. 

2. NU UITA NICI O SUPRAFAȚĂ 

Puneți focusul pe curățarea unei singure piese de mobilier și nu le acoperi cu obiecte pe cele pe care le-ai curățat deja! Dacă nu ai idee unde să așezi obiectele, pune-le pe pat sau pe canapea și sortează-le după ce ai șters praful de pe tot mobilierul. 

3. ARANJEAZĂ OBIECTELE ÎN FUNCȚIE DE CATEGORIE, NU ÎN FUNCȚIE DE CAMERĂ

Începe cu cele mai ușoare categorii, de exemplu cu hainele sau cărțile împrăștiate prin casă, și termină cu cele mai dificile, adică lucrurile foarte mici sau suvenirurile din vacanțe. 

4. ÎMPARTE OBIECTELE ÎN TREI CATEGORII 

Partea care îți ia cel mai mult timp atunci când te apuci de făcut curat este sortarea obiectelor pe care nu le mai folosești sau de care nu ai nevoie. O idee este să le împarți în trei categorii: “Nefolositor/ de aruncat”, “Pentru donat/reciclat” și “De vânzare”.

5. CONCENTREAZĂ-TE PE OBIECTELE TALE PREFERATE 

Golește dulapurile, sertarele și rafturile și alege-le din mulțimea de lucruri pe cele care îți plac foarte mult sau pe pe cele pe care le folosești des. Pe celelalte le poți pune în cele trei categorii despre care ți-am spus mai sus. Astfel, e mult mai ușor să te desparți de obiectele pe care nu le folosești dacă te vei concentra pe cele care îți sunt cu adevărat necesare. 

6. FĂ CURAT ÎN FIECARE SĂPTĂMÂNĂ ȘI NU UITA NICI O CAMERĂ

Cel mai simplu mod prin care poți păstra o casă ordonată este să faci curățenie în mod regulat. Chiar funcționează! Îți poți găsi o zi și un interval orar în care să faci curățenie în fiecare săptămână și nu uita nici o cameră din casă. 

7. APLICĂ REGULA 80/20 – 80% CURĂȚENIE ȘI 20% DEZORDINE 

Poate părea greu de acceptat, însă nu există o casă perfect curată! Gândește-te că e în regulă să ai o casă curată în proporție de 80% și dezordonată în proporție de 20%. Dacă vei începe să trăiești după această regulă nu te vei mai îngrijora că dedici prea mult timp curățeniei și vei avea suficient timp să te ocupi de activitățile preferate. 

 

Cu ocazia asta vă amintim că de curând am lansat serviciul de curățenie la domiciliul personal. Găsiți mai multe detalii aici.

About the author : MultiWriter

Leave A Comment